TFM14 Kirurginen suu-nenäsuojain Type IIR

Käyttöohje TFM14 / versio 18.5.2021

TFM14 CE-merkitty lääkinnällinen laite

Tuotteen valmistajan nimi ja yhteystiedot: Teho Filter Oy, Jussintie 5-7, 85410 Sievi, Finland, www.tehofilter.fi

Tuotemallin tunniste: TFM14. Tuote on testattu standardin EN 14683:2019 + AC:2019 luokan IIR ja standardien EN ISO 10993-5 ja EN ISO 10993-10 mukaisesti hyväksytysti. Tuote on CE-merkitty lääkinnällinen laite.

Käyttötarkoitus

Tuote on suu-nenäsuojain. Tuote on kertakäyttöinen. Suu-nenäsuojain pienentää käyttäjän altistumisriskiä roiskeille sekä suojaa ympäristöä hengitystie-eritteiden leviämiseltä. Riskiarvioinnin perusteella on tarvittaessa käytettävä lisäksi esim. visiiriä tai silmiensuojainta ja muita kehon suojaimia kuten suojakäsineitä ja suojavaatetusta. Varmista, että suu-nenäsuojain soveltuu kyseiseen työtehtävään. Tuote ei ole hengityksensuojain. Mikäli tehtävässä tarvitaan varsinaista hengityksensuojainta, käyttöön on valittava esim. standardin EN 149 mukainen suojausteholtaan riittävä suodattava puolinaamari.

Varoitukset ja käyttörajoitukset

Suu-nenäsuojainta ei ole testattu käytettäväksi räjähdysvaarallisissa tiloissa. Suu-nenäsuojaimen syttyvyyttä ei ole testattu. Sitä ei saa käyttää avoliekkien läheisyydessä. Suu-nenäsuojaimen tai sen materiaalin ei tiedetä aiheuttavan ihoärsytystä käyttäjälleen. Mikäli tuote aiheuttaa oireita esimerkiksi hengitysteille tai iholle, käänny terveydenhuollon ammattilaisen puoleen. Laitteeseen liittyvistä vakavista vaaratilanteista tulee ilmoittaa valmistajalle ja sen jäsenvaltion toimivaltaiselle viranomaiselle johon käyttäjä ja/tai potilas on sijoittautunut. Tuotetta ei suositella pienille lapsille. Uudelleenkäyttö on infektioriski.

Tarkastus ennen käyttöä

Pese tai desinfioi kädet ennen suojaimeen koskettamista. Tarkasta, että suu-nenäsuojaimen pakkaus on vaurioitumaton ja tuote on ehjä. Tarkasta suojaimen viimeinen käyttöpäivä, äläkä käytä suu-nenäsuojainta, jos aika on umpeutunut.

Päälle pukeminen, sovittaminen ja istuvuuden varmistaminen

Aseta suu-nenäsuojain kasvoille värillinen puoli ulospäin metallinen lanka nenää vasten. Vedä laskokset auki leuan alle. Jos käytät suu-nenäsuojaimen kanssa muita suojaimia, varmista, etteivät yhtä aikaa käytettävät tuotteet haittaa toistensa turvallista toimintaa.

Käyttö ja suojaimen riisuminen ja hävittäminen

Käytä suojainta yhtäjaksoisesti. Älä koske suu-nenäsuojaimen ulkopintaan. Älä poista sitä tilapäisesti kasvoilta käytön aikana. Käytä suu-nenäsuojainta niin, että se peittää nenän ja suun. Älä laske sitä milloinkaan esim. kaulalle roikkumaan. Vaihda suu-nenäsuojain uuteen, jos joudut poistamaan sen kasvoilta tai se vaurioituu. Käytä suu-nenäsuojainta enintään 4 tunnin ajan.

Ennen suu-nenäsuojaimen poistamista kasvoilta pese tai desinfioi kädet. Poista suu-nenäsuojain kasvoilta koskematta suojaimen ulkopintaan. Nosta se irti kasvoilta esim. tarttumalla suojaimen nauhoista. Sijoita käytetty suu-nenäsuojain joko muovipussiin ja sulje pussi tai tähän tarkoitukseen varattuun roska-astiaan. Lopuksi pese tai desinfioi kädet.

Älä käytä suu-nenäsuojainta, jos sen viimeinen käyttöpäivä on umpeutunut.

Huolto, puhdistus ja desinfiointi

Suu-nenäsuojain on tarkoitettu kertakäyttöiseksi.

Varastointi

Säilytä suu-nenäsuojaimet kuivassa tilassa, jonka lämpötila on välillä -5…+40 °C, suhteellinen kosteus alle 65%.

Katso pakkausmerkinnät
Pakkausmerkinnät


EU-vaatimuksenmukaisuusvakuutus | EU-försäkran om överensstämmelse | EU Declaration of Conformity no. 20220421 TFM14 MDR


Käyttäjäpalautteen kerääminen TFM14 kirurginen suu-nenäsuojain


Lisätietoa suojaimista Fimean sivuilta.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00