Terveysturvallisuus – uusi normaali?

Onko terveysturvallisuus uusi normaali?

Terveysturvallisuus -käsite on vanhempi kuin vallitseva Korona-pandemia. WHO:n mukaan terveysturvallisuus on väestömme terveyttä uhkaavien erilaisten kemiallisten, biologisten ja fysikaalisten vaaratekijöiden tunnistamista, ehkäisyä ja torjuntaa. Ajankohtaisena esimerkkinä tällaisista vaaratekijöistä on maailmanlaajuinen tartuntatautiepidemia eli Korona erilaisine variantteineen. Pandemia iski rajusti ja varoittamatta, joten se on aiheuttanut laajaakin tuhoa. Terveysturvallisuudesta huolehtiminen on kaikkien yhteinen asia.

Matkustaminen

Nopeatkin muutokset epidemiatilanteessa ovat yhä mahdollisia. THL on koonnut sivuilleen ajankohtaista tietoa matkustamiseen liittyen. Kannattaa siis käyttää omaa harkintaa ja suosia vaikka kotimaan matkailua toistaiseksi. Suomesta löytyy hyviä ja mielenkiintoisia kohteita. Samalla voit tukea kotimaista yrittäjyyttä, sillä pandemia on verottanut raskaasti matkailua ja siihen liittyvää oheistoimintaa ylipäätään. Valtioneuvoston sivuilta löydät suosituksia ja tietoa esim. ravintolarajoituksiin ja matkustusrajoituksiin liittyen. Koronan myötä terveysturvallisuuden merkitys on yhä suuremmassa roolissa matkustus- ja lomakohdevalinnoissa.

Suunnitteletko matkaa ulkomaille?

Koronavirus ja sen leviäminen ovat edelleen globaali riski, koska uusia variantteja on ilmennyt useampi. Ulkoministeriö on koonnut sivuillen hyvän tietopaketin matkustamiseen liittyen. Tilanteet elävät ja voivat muuttua äkillisesti ja ennalta-arvaamattomasti. Nyt matkailun avautuessa eri kohteisiin, kannattaa tarkistaa tilanne ensin Matkustustiedotteista. Suosituksena on edelleen tarpeettoman matkustamisen välttäminen riskialueille. Suomi ulkomailla -sivulta löytyy Suomen suurlähetystöjen yms. yhteystiedot ja myös muuta hyödyllistä tietoa.

Terveysturvalliset tapahtumat

Tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea aina vallitsevien kansallisten sääntöjen puitteissa ja terveysturvallisuutta korostaen. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on siirtänyt rajoituspäätökset alueellisten ja paikallisten viranomaisten vastuulle (AVI, sairaanhoitopiirit). Tapahtumissa on yhä rajoituksia ja suosituksia esim. henkilömäärän, istumapaikkojen ja turvavälien suhteen. Yleisötilaisuuksissa toiminnan järjestäjällä on normaalistikin laaja velvollisuus huolehtia ja valvoa osallistujien turvallisuutta. Jokainen osallistuja voi omalta osaltaan vaikuttaa toiminnallaan terveysturvallisuuden toteutumisen noudattamalla suosituksia ja ohjeita.

Jokainen voi omalta osaltaan myös vaikuttaa

Korona ja sen tuomat rajoitukset ja haasteet ovat jatkuneet jo pitkään. Milloin palaamme normaaliin entiseen, sitä ei varmasti kukaan pysty sanomaan. Toisaalta voi olla, että elämme nyt uutta normaalia. Rokotuskattavuus on jo melko hyvällä mallilla ja suuri osa huolehtii omasta käsihygieniastaan sekä käyttää maskia julkisissa tiloissa ollessaan. Vielä on syytä varovaisuuteen ja suositusten noudattamiseen.

Ohessa tiivistetysti Valtioneuvoston terveysturvallisuus -ohjeet:

– Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
– Pidä riittävä etäisyys muihin ihmisiin.
– Pese kädet, yski hihaan.
– Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä.
– Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.
– Ota rokote, kun vuorosi tulee.

Vastuullinen valinta

Teho Filter Oy valmistaa laadukkaita kirurgisia suu-nenäsuojaimia. Tutustu tuotteisiimme ja valitse Suomessa valmistettu tuote. Esimerkiksi TFM14 kirurginen suu-nenäsuojain (Type IIR) on CE-merkitty lääkinnällinen laite, joka on valmistettu Teho Filter Oy:n Sievin tehtaalla validoiduissa puhdastiloissa, eikä tuotteissa ole käytetty kemikaaleja.

Suu-nenäsuojain pienentää käyttäjän altistumisriskiä roiskeille sekä suojaa ympäristöä hengitystie-eritteiden leviämiseltä.

Tuotteitamme on saatavissa hyvin varustelluista kaupoista sekä suoraan tehtaan verkkokaupasta. Myyntipakkaukset ovat 50 kpl ja 10 kpl, väreinä sininen ja musta.

Lisätiedot sales@tehofilter.fi tai puhelimitse 020 764 1610.

VERKKOKAUPPAAN

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00