Site icon Teho Filter Oy

Teollisuusimuri vaativiin tarpeisiin

Delfin 202 DS teollisuusimuri

Mikä on teollisuusimuri?

Teollisuuden imurit soveltuvat erilaisiin vaativiin tarpeisiin kaikilla teollisuusaloilla metallityöstöstä lääketeollisuuteen tai leipomosta ompelimoon. Teollisuudessa käytettävät imurit helpottavat työskentelyä ja ovat kustannustehokkaita ratkaisuja esimerkiksi tilojen puhdistuksessa ja huollossa sekä myös tuotannon automaatioissa. Puhtaat työtilat lisäävät työturvallisuutta ja työviihtyvyyttä sekä parantavat työn lopputulosta. Tehokkaat teollisuusimurit poistavat terveydelle haitallista pölyä pinnoilta ja hengitysilmasta. Imurien avulla myös erilaisten hiukkasten ja höyryjen leviämistä voidaan ennaltaehkäistä. Tällä on merkitystä sekä työntekijöiden terveydelle että myös laitteiden toimivuudelle.

Markkinoilla on monta eri merkkiä, joilla kaikilla on omissa valikoimissaan erilaisia imureita eri käyttötarkoituksiin. Satsaaminen kunnolliseen teollisuusimuriin ei ole vain pelkkä kuluerä, vaan se maksaa itsensä takaisin ennen pitkää sairauspoissaolojen ja laitteiden korjauskustannusten vähentyessä.

Minkälaisia teollisuusimureita on?

Teollisuuskäyttöön tarkoitetut pölynimurit on suunniteltu aina tiettyyn tarkoitukseen. Niiden huolella suunnitellut ominaisuudet mahdollistavat mallista riippuen sopivuuden joko mihin tahansa pöly-, kiintoaine- tai nestekäyttöön. Teollisuusimureita voidaan käyttää karkean lian, rakennuspölyn ja jäteveden imurointiin. Tällaiset kuiva-/märkäimurit eli teollisuuspölynimurit on suunniteltu niin, etteivät imettävä materiaali ja moottori koskaan pääse kosketuksiin toistensa kanssa. Tämä mahdollistaa erityyppisen lian imuroinnin samalla laitteella. Monet teollisuuden pölynimurimallit voi liittää myös suoraan käytettävään työkaluun, jolloin vältetään purun ja pölyn leviäminen työympäristöön.

Kuinka valita oikea teollisuusimuri?

Teollisuusimurit voidaan luokitella eri pölytyyppien mukaisesti. Pölyluokka L tarkoittaa nk. riskitöntä pölyä. Pölyluokka M tarkoittaa ammattikäytössä syntyvää pölyä. Pölyluokkaan H luokitellaan syöpää ja erilaisia sairauksia aiheuttavat pölyt. Lisätietoa pölyluokista saat standardeista EN 60335-2-69 ja  IEC 60335-2-69. On tärkeää valita pölyn laadun ja luokituksen mukaisesti aina oikeanlainen pölynimuri.

Teollisuusimurin valintaan vaikuttaa käyttötarkoituksen lisäksi imurin imuteho sekä säiliön koko. Käyttötarkoituksessa materiaalin määrä ja morfologia eli mitä on tarkoitus imuroida vaikuttaa oikeanlaisen imurin valintaan: erityiset teollisuuspölynimurit hienolle pölylle, teolliset pölynimurit rakennuspölylle, pölynimurit öljyn ja lastujen erottamiseen, myrkyllisten tai vaarallisten jauheiden pölynimurit (ATEX). Näihin kaikkiin löytyy erityisiä ratkaisuja kaikkein vaativimpiinkin teollisiin sovelluksiin. Säiliön tulee olla aina riittävän suuri tarpeeseen nähden, jotta sitä ei tarvitse tyhjentää kesken työn.

202 BL LP
MTL 202 DS

Delfin teollisuusimurit

Teho Filter Oy on italialaisen Delfinin maahantuoja. Delfinillä on ratkaisut pölyn ja/tai valmistusjätteen imuroimiseen mistä tahansa työympäristöstä. Oikeilla laitteilla varmistetaan kunkin tuotantoalueen maksimaalinen turvallisuus ja tehokkuus. Delfinillä on yli 30 vuoden kokemus laadukkaiden teollisten pölynimurien valmistuksesta. Jokainen Delfinin valmistama raskaaseen käyttöön tarkoitettu teollisuusimuri on täyttää korkealuokkaiset hygienia- ja huoltotarpeet missä tahansa teollisuudessa niitä käytetäänkin. Esimerkiksi DELFIN MTL 202 DS on todella monikäyttöinen märkä/kuivaimuri. DELFIN 202 BL LP puolestaan on ATEX-sertifioitu pölynimuri, jossa on Longopac-pussijärjestelmä.

Esimerkiksi ATEX-luokitelluissa teollisuuspölynimureissa taataan ylimääräisten HEPA-suodattimien ja sertifioitujen komponenttien ansiosta korkeimman tason turvallisuus ja puhtaus myös räjähdysalttiissa ympäristössä, joissa käsitellään tulenarkoja tai helposti syttyviä epäpuhtauksia (esim. muovit,  kevytmetallit, hiili, ja tekstiilit). ATEX-suojaus varmistaa, ettei koneesta pääse räjähdyksen mahdollisesti aiheuttavia kipinöitä. Maahantuoja kertoo tästä ja muista ominaisuuksista mielellään tarkemmin.

   

Lue lisää valmistajan omilta kotisivuilta tai tutustu Teho Filterin sivuilla eri malleihin tai katso Teho Filterin YouTube -kanavalta valmistajan videoita, joissa näet eri teollisuuskäyttöön tarkoitettuja imureita toiminnassa.

SUOSITTELEMME     TUOTEVALIKOIMA   DELFIN VIDEOT

Lisätiedot sales@tehofilter.fi tai puhelimitse 020 764 1610.

Exit mobile version