Site icon Teho Filter Oy

Maskien hankinta – lue asiantuntijan vinkit

Made in Finland | Maskit | Face Masks | Teho Filter Verkkokauppa

Vaatimustenmukaisten maskien hankinta

Oletko hankkimassa maskeja itsellesi tai kuuluuko maskien hankinta työhösi? Vaatimustenmukaisten maskien hankinta on helppoa, jos tiedät tärkeimmät perusasiat. Laatuinsinöörimme Milla-Maria Koskela kokosi vinkkejä siihen, miten pääset alkuun sekä hengityssuojainten että kirurgisten suu-nenäsuojainten vaatimustenmukaisuuden tarkistamisessa. Koska hengityssuojaimien vaatimustenmukaisuutta koskee henkilönsuojainasetus ja kirurgisia suu-nenäsuojaimia lääkinnällisen laitteen asetus, liittyy tuotteisiin useita vaatimuksia. Tämän artikkelin tarkoituksena on siis auttaa sekä kuluttajia että yritysten maskihankinnoista vastaavia tarkistamaan pintapuolisesti tuotteen vaatimustenmukaisuutta. 

Suu-nenäsuojaimen vaatimustenmukaisuuden tarkistaminen

Hengityssuojaimen vaatimustenmukaisuuden tarkastaminen

Maskien markkinavalvonta

Kirurgisia suu-nenäsuojaimia valvoo sen maan viranomainen, mihin tuote on rekisteröity. Näet tuotteen rekisteröintimaan EUDAMED-rekisteristä. Valvontavastuu on aina tuotteen rekisteröintimaan viranomaisilla. Valvonta tapahtuu yhteistyössä muiden EU:n viranomaisten kanssa. Hengityksensuojaimia valvovat Suomessa AVI ja Tukes. Ilmoitetun laitoksen tunnus (CE-merkinnän perässä oleva numerosarja) on takeena siitä, että tuote on testattu ja tarkastettu ennen sen markkinoille saattamista. Hengityssuojainten valvonta perustuu pistokokeisiin ja kuluttajilta tuleviin ilmoituksiin.

Jos tuotteesta annetut tiedot eivät täsmää tässä neuvottuun, lähesty ensin lisäkysymyksillä aina ostopaikkaa. Sekä suu-nenäsuojainten että hengityssuojainten jakelijan pitää tarkistaa tuotteen vaatimustenmukaisuus ennen sen myyntiä, joten heidän vastuullaan on myös osata vastata vaatimustenmukaisuuteen liittyviin tiedusteluihin. Voit ilmoittaa vaatimukset täyttämättömistä hengityssuojaimista markkinavalvontarekisteriin: Ilmoitus (tukes.fi). Samaan rekisteriin voit ilmoittaa myös suu-nenäsuojaimista, jota markkinoidaan henkilönsuojaimina.

Maskien hankinta verkkokaupasta

Maskeja myyvässä verkkokaupassa pitäisi löytyä myös tarvittavat tiedot tuotteesta. Voit hyödyntää näitä vinkkejämme hankinnoissasi. Ota yhteyttä tarvittaessa verkkokaupan ylläpitäjään.


Tutustu Teho Filter -verkkokauppaamme ja maskivalikoimaamme. Isommissa tuotetilausmäärissä voit olla yhteydessä suoraan myyntipalveluumme. Autamme mielellämme valitsemaan juuri sopivat tuotteet valikoimistamme.

VERKKOKAUPPAAN

Lisätiedot sales@tehofilter.fi tai puhelimitse 020 764 1610.

Exit mobile version